15 februari vieren we de Dag van de Betaalde Liefde

Op 15 februari vieren we de Dag van de Betaalde Liefde. Traditiegetrouw op de dag na Valentijn, is het een mooi moment om sekswerkers in het zonnetje te zetten en te laten zien dat het een vak is om trots op te zijn. Een dag om wat meer liefde te sturen naar sekswerkers.

Het is ook een dag om weer stil te staan bij het goede dat sekswerk voor de samenleving brengt. Tussen allerlei vaak negatieve berichten door, kunnen we stellen dat er vele Dames van Plezier zijn die het werk met trots uitvoeren.

Wij zien het dagelijks in onze privehuizen in Utrecht (La Cloche) en Amersfoort (House of Dreams) en ook in onze SM Studio in Almere. Een legaal beroep, dat op een locatie met vergunning en goed toezicht wordt uitgevoerd door mensen met passie. Gastvrouwen, eigenaren, maar ook GGD en politie werken met elkaar samen om een veilige en fijne ervaring te creëren voor klanten en natuurlijk voor de sekswerkers.

Daarom hopen we dat we de Dag van de Betaalde Liefde (15 februari) weer onder de aandacht kunnen brengen op een positieve manier aan iedereen in onze maatschappij.

We zien helaas dat door verkeerd overheidsbeleid steeds meer sekswerk in de illegaliteit verdwijnt waardoor sekswerkers ten prooi vallen aan verkeerde lieden zoals loverboys, pooiers en andere criminaliteit. En dat baart ons zorgen. Geef vergund legaal sekswerk de ruimte. Met goede controle van de overheid en hulpinstanties, op nette goed bereikbare locaties met bestemmingsplan prostitutie. Dat is de enige weg naar een goed legaal sekswerkbeleid in Nederland.

Wij vechten altijd voor onze sekswerkers en onze branche. En hopen op woensdag 15 februari daar weer eens op een positieve wijze aandacht aan te kunnen geven!